Scenekunst

BIT TEATERGARASJEN: Azra Halilovic - Telling the truth

Om skyld og straff, forsoning og tilgivelse, men dypest sett om hvem som skal ta ansvar for framtiden, og om det finnes noe i nærheten av sannhet etter en krig

Studio USF
Fredag 27. mars kl. 19.00
Lørdag 28. mars kl. 19.00
Kr 240/140. Billettsalg ved inngangen
og forsalg på Ticketco.no

Telling the Truth tar utgangspunkt i Azra Halilovićs dagboksnotater fra perioden 1989 til 2000, nærmere bestemt nedtegnelsene om en konsentrasjonsleir i Manjačafjellene nær Banja Luka, der bosniske muslimske menn satt fanget. Blant disse var også Azras halvbror.

På begynnelsen av 1990-tallet var Bosnia-Herzegovina en smeltedigel av muslimske, romersk-katolske og ortodokse religioner knyttet til henholdsvis bosniske, kroatiske og serbiske befolkningsgrupper. Kroatia hadde gått for uavhengighet fra resten av Jugoslavia, og Radovan Karadžić ble valgt til å lede den serbiske befolkningen i Bosnia-Herzegovina. Karadžic krevde serbisk herredømme over Sarajevo og andre byer og tettsteder med serbisk befolkning. Over 20 år seinere sitter Karadžić for den internasjonale domstolen i Haag, tiltalt for folkemord, deportasjon, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser.

I et forsøk på å sette opp sin egen rettsak mot Radovan Karadžić, reiste Halilović med sitt team til den Haag for å treffe ham, og til Manjaca for å dobbeltsjekke fakta. Vitnesbyrdene som kommer fram i forestillingen reiser flere spørsmål uten å gi klare svar. Det handler om skyld og straff, om forsoning og tilgivelse, men dypest sett om hvem som skal ta ansvar for framtiden, og om det finnes noe i nærheten av sannhet etter en krig.

“Dear Azra, I spoke to Dr. Karadžić today and he told me that he had requested a meeting with you”

- Peter Robinson, Radovan Karadžić's legal advisor

www.azrahalilovicproductions.com

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.