Kunst

UTSTILLING: INGER-JOHANNE BRAUTASET, The Road to Aleppo

Med utgangspunkt i eldgamle spor og bystrukturer i Aleppo avdekker Brautaset lag på lag med minner, kulturer, tid og menneskelige skaperverk

Visningsrommet USF
31. januar til 15. februar.
Åpent kl. 12.00 - 17.00 hver dag unntatt mandag.
Gratis adgang.
Utstillingsåpning lørdag 31. januar kl. 14.00.

Kunstneren inviterer til omvisning og forteller om utstillingen søndag 8. februar og søndag 15. februar kl. 14.00.
Alle interesserte er velkomne og det er gratis adgang.

Utstillingen avsluttes med en panelsamtale søndag 15. februar kl. 15.00. Temaet er "Syria - en tapt sivilisasjon" og deltakerne er
Wiam Alaridi – restaureringsarkitekt, fra Syria
Inger-Johanne Brautaset – kunstner
Knut S Vikør – professor, UiB
Ali Watti – lege, kurder fra Syria
Kristoffer Jul-Larsen
- moderator

Alle er velkomne og det er gratis adgang

Inger-Johanne Brautaset sitt prosjekt startet som en fascinasjon for sporene etter eldgamle spor og bystrukturer i Syria som har blitt avdekket ved arkeologiske gravinger. Etterhvert som prosjektet har vokst fram har dagens krigssituasjon i landet også satt preg på arbeidet. I den tiden hun har arbeidet med bildene har det vært spesielt sterkt å se at den gamle kunsten og kultursporene, som fengslet Brautaset etter flere reiser i landet, har blitt mål for krigens ødeleggelser.
Utdrag fra Siri Skjold Lexau sin tekst om utstillingen:

Inger-Johanne Brautaset arbeider lag på lag med det som har vært og det som er, men som kan forsvinne. Hun studerer sporene etter det komplekse menneskelivet gjennom århundrene, som ligger mer eller mindre åpne for tolkning. På en liknende måte som sand og vind dekker til fysiske minner, dekker hun også delvis over motivene i bunnen av sine bilder. Noe lar hun ligge skjult, noe viser hun frem. Slik er også hukommelsen og virkeligheten. De overlevende etter krigen i Syria har en tung bør å bære inn i fremtiden. Minner om ødelagte fysiske strukturer, avrevne sosiale og kulturelle forbindelser, smerte og adskillelse vil følge dem. De vil ha en hel by av traumer, men også av skjønnhet og glede inni seg. Noe vil stå klart, andre minner vil viskes ut. I sine verk arbeider også Brautaset dypest sett med dimensjonen tid og alt den innebærer av menneskelig skaperverk, minner og forvitring".

Alle bildene er i håndlaget papir av Daphne fiber, pigment, akrylmaling, pva, på papir og lerret, blandet teknikk.

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Utstillingen er åpen tirsdag -søndag (mandag stengt) kl. 12 - 17

Til prosjektet er det trykket en bok med foto av arbeidene fra prosjektet og tekster av kunsthistoriker Siri Skjold Lexau og forfatter Morten Strøksnes. Boken er støttet av Kulturrådet.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.