Film

SISTERS - Brian De Palma 1973

Hvor slutter den ene tvillingen - og hvor begynner den andre?! Her er regissør De Palma åpenbart influert av Alfred Hitchcock – i en slik grad at han fikk tilnavnet "den nye Hitchcock"

Cinemateket USF
Torsdag 15. januar kl. 21.00
Søndag 18. januar kl. 19.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

I begynnelsen av sin karriere ble De Palma sett på som en regissør sterkt påvirket av Jean-Luc Godard. Med Sisters endret dette seg. Fra og med denne filmen og i de neste årene var De Palma åpenbart influert av Alfred Hitchcock – i en slik grad at han fikk tilnavnet «den nye Hitchcock».

Vi møter Danielle Breton en kveld hun tar en drink med en mann på en bar. Plutselig dukker hennes eksmann opp, og insisterer på at hun skal bli med ham hjem. Hennes nye beiler bryter inn, og det ender med at Danielle tar med seg beileren tilbake til leiligheten som hun deler med sin tvillingsøster Dominique på Long Island. Morgenen etter, mens Danielle fortsatt sover, sniker elskeren seg ut for å kjøpe frokost og kake til tvillingene, som han har fått vite har bursdag denne dagen. Når han kommer hjem er det ikke Danielle som møter ham, men Dominique. Hun er alvorlig psykisk syk, og i sjalusi dreper hun mannen med en stor kniv.

En journalist blir vitne til drapet fra sitt arbeidsværelse på andre siden av gaten. Hun ringer politiet, men når de ankommer søstrenes leilighet er det Danielle som åpner døren. Hun er overbevisende når hun forteller dem at hun er alene i leiligheten, og ikke finner politimennene spor av noe drap heller. Dermed nekter de å tro på historien til journalisten. Hun bestemmer seg for å etterforske saken på egen hånd – for hun så da virkelig et drap? Eller?

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.