Film

DRESSED TO KILL - BRIAN DE PALMA 1980

Erotikk og iskalde grøss - en reinspikka horrorfilm. Stalker-, slasher-, bø- og psykologidiggerne finner alle noe de liker i løpet av disse 105 minuttene

Cinemateket USF
Onsdag 28. januar kl. 19.00
Torsdag 29. januar kl. 21.00
Kr 80 / 50
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Brian De Palmas Hitchcock-fascinasjon dukker opp i de fleste av arbeidene hans, men sjelden i så stor grad som i den fantastiske Kledd for mord. De Palmas nennsomme hånd gjør en Psycho (1960) for 1980-tallet, komplett med en seksuelt frustrert morder og promiskuøske damer.

Angie Dickinson er en lekker kvinne i trettiårene som oppsøker en psykiater for å få ordnet opp i livet sitt. Hun føler seg uattraktiv og er i ferd med å miste grepet om ekteskapet – hvilket forsåvidt ville være like greit, med den mannen hun har. Psykiateren råder henne til å prøve noe nytt. Det gjør hun. Med et katastrofalt resultat. Mester Alfreds oppskrift følges til siste bokstav, bare sammenlign med før nevnte Psycho.

Kledd for mord er en ren horror-film. Den første mordscenen er i all sin eleganse grusom og ekkel, og det legges ikke opp til noen sympati for morderen i det hele tatt. Den stjeler fra de fleste avarter av genren, stalker-, slasher-, bø- og psykologi-skrekkisene finner alle et hjem i denne filmen. De Palma, som en av Hollywoods genuint engasjerte håndverkere, loser tilskueren gjennom berg-og-dal-banen med et øye for den virkelig skremmende opplevelsen. Med et plot fullt av svinger og skarpe kanter, rekker du aldri å ta igjen filmen, følelsen av suspense opprettholdes igjennom alle de 105 minuttene den varer. Lekkert!

JOK/Trondheim filmklubb

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.