Film

C-KINO PRESENTERER: NIGHT MOVES

En intenst spennende og nervepirrende thriller om tre unge radikale miljøvernaktivister som vil sprenge en demning som protest mot samfunnet

Cinemateket USF
onsdag 7. januar kl. 19.00
søndag 11. januar kl. 13.00 og kl. 21.00
torsdag 15. januar kl. 19.00
søndag 18. januar kl. 21.00
torsdag 22. januar kl. 19.00
søndag 25. januar kl. 21.00
onsdag 28. januar kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap i filmklubbene og cinematekene i Norge kr 100

«What happens at the dam, filmed at night, with only shimmering light, is the most nerve-racking sequence in recent movies.» – The New Yorker

Night Moves er den siste filmen til Kelly Reichardt, den amerikanske regissøren som med filmer som Wendy & Lucy (2008) og Meek’s Cutoff (2010) har markert seg som en av den lavmælte filmens aller mest interessante stemmer. Noen omtaler filmene som «slow burners», eller filmatiske trykkokere som langsomt bygger opp stemning og intensitet med en behersket bruk av virkemidler.

Med Night Moves har Reichardt laget en spenningsfilm; en intenst nervepirrende thriller om tre unge, radikale miljøvernaktivister som bestemmer seg for å sprenge en demning i protest mot et samfunn preget av likegyldighet. De ser demingen som et groteskt symbol på samfunnets rovdrift på planetens ressurser. Josh er gruppens taktiske mesterhjerne og nærmest en karikatur av en miljøforkjemper, Dena er en idealistisk rikmannsdatter som nettopp har sluttet på college, og Harmon er en tidligere marinesoldat som gir seg ut for å være sprengstoffekspert. Alle har de brutt med den kapitalistiske forbrukskulturen som ødelegger kloden, men spørsmålet er om de likevel er hemmet av samfunnets etiske normer. For når tidspunktet for aksjonen nærmer seg, begynner tilliten og samholdet mellom de tre å slå sprekker.

Night Moves bæres av det finstemte samspillet mellom Jesse Eisenberg, Dakota Fanning og Peter Sarsgaard i de tre hovedrollene – samt av en fjerde hovedrolle, som filmens nydelige og uhyggelig stemningsskapende foto utgjør. Noen av scenene er så mørke at du blir desorientert og mørkredd, mens Oregon-landskapet på dagtid er filmet med vakkert og blekt naturlig lys. Dette er en selvsagt film å se på kino, heller enn på skjermen hjemme.
Cinematekene i Norge/BIFF/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.