Film

FILM: Safety Last

Stumfilmens store komiker Harold Lloyd: "Laugh-out-loud funny and jaw-dropping in equal measure, Safety Last! is a movie experience par excellence, anchored by a genuine legend".

Vises 
torsdag 19.september kl. 21.15
søndag 22. september kl. 13.00
søndag 22. september kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

 Kvinner og barn sist!

Harold Lloyd, Charlie Chaplin og Buster Keaton regnes som de tre store komikerne fra stumfilmperioden. Og selv om de to andre nok er mer berømt i dag enn Lloyd, var det hans filmer som spilte inn mest på 1920-tallet. Ingen stumfilmskuespiller – uansett genre – tjente mer enn Harold Lloyd i det siste tiåret før lydfilmen overtok.

Lloyd lagde nesten 200 filmer i sin karriere, som spant seg fra en-aktere i 1914 til lydfilmer i 1947. I motsetning til Chaplin og Keaton varierte Lloyd på sine karakterer gjennom karrieren. Mest berømt er han nok uansett for sin karakter «brillemannen». Denne karakteren var en ung, ambisiøs, ressurssterk og ærlig mann fra landsbygden som dro til storbyen med mål å klatre på karrierestigen og bli suksessfull – en type man fant tusenvis av i USA på 1920-tallet og som dermed ga god gjennkjennelseseffekt hos publikum.

Det er flere årsaker til at Lloyd er mindre kjent i dag, og ironisk nok er kans