Film

Eva Perón: The True Story

Denne filmen kom som et argentinsk tilsvar til Hollywoodproduksjonen med Madonna i hovedrollen. Her er det mer politikk enn glamour og musikk.

Vises torsdag 29. augsut kl. 21.00 // søndag 1. september kl. 19.00.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100.
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Eva Perón: The True Story kom som et argentinsk tilsvar til Alan Parker $60 millionersfilm Evita med Madonna i hovedrollen fra samme år. I motsetning til den hollywoodifiserte Evita – og med 57 millioner mindre budsjett – viser den argentinske versjonen frem den mer politiske siden av Eva Perón, og gir i mye større grad enn både Evita og scenemusikalen til Andrew Lloyd Webber, en bedre forståelse av mennesket og hvorfor hun ble et ikon for den argentinske folket.

María Eva Ibarguren reiste 16 år gammel, sammen med en omreisende musiker, fra landsbyen hun var vokst opp til Buenos Aires. Hun var fast bestemt på å slå seg opp i hovedstaten, og var etter få år blitt en velkjent radio- og filmskuespiller. Ikke blant de mest talentfulle, men berømt likefullt. I 1944 traff hun Juan Perón, som hadde gjort karriere i militæret og var i ferd med å etablere seg som en populær politiker. De giftet seg året etter, og da han i 1946 ble valgt til Argentinas president hadde hun kommet seg helt til topps.

I de neste seks årene frem til sin død i 1952 skulle Eva vokse til et nasjonalt ikon. Ikke helt uten sans for det dramatiske tok hun de fattiges side mot mellom- og overklassen i kampen for en bedre tilværelse for alle, samt at hun var en svært aktiv kvinnesaksforkjemper. I 1947 fikk hun blant annet innført kvinnelig stemmerett i Argentina.
olep
Eva Perón: The True Story. Regi: Juan Carlos Desanzo. Argentina 1996. Manus: José Pablo Feinman. Foto: Juan Carlos Lenardi. Musikk: José Luis Castiñeira de Dios. Medv.: Esther Goris, Victor Laplace, Cristina Banegas, Pepe Novoa, Irma Córdoba, Lorenzo Quinteros m.fl. Spansk tale, engelske undertekster. Digital kopi, farger, 2 t.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.