Film

FILM: RINGENES HERRE - ATTER EN KONGE

Snart kommer filmversjonen av Hobbiten på kino. Mens vi venter kan vi se hele filmtrilogien Ringenes Herre på Cinemateket USF

The Lord of the Rings: The Return of the King. Regi: Peter Jackson, USA, 2003. Manus: Philippa Boyes, Frank Walsh og Peter Jackson, etter J.R.R. Tolkiens roman. Foto: Andrew Lesnie. Musikk: Howard Shore. Medv: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin, Ian Holm, Billy Boyd, Dominic Monaghan, John Rhys-Davies, Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Christopher Lee, Liv Tyler m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 3 t 20 min.

Ringenes herre: Atter en konge
Den gigantiske filmtrilogiens siste del ble nominert til - og vant - 11 Oscar-statuetter ved utdelingen i 2004, inkludert de to gjeveste prisene for Beste film og Beste regi.

Ringenes herre: Atter en konge avslutter Peter Jacksons spektakulære adapsjon av J.R.R. Tolkiens kultbøker. I Midtgard er det skremmende og uvisse tider, og i kampen som pågår mellom det gode og det onde, møter en gruppe enkeltindivider sine skjebner. Ringenes herre: Atter en konge forteller deres historie, om deres samhold og stridigheter, og om hvordan selv den uunseeligste av oss med mot, besluttsomhet og lojalitet kan endre og til og med redde Verden. I deres strid med spørsmål om plikt, lojaliteter og omstendigheter like tidløse som relevante for deres ferd mot deres individuelle skjebner, deler de alle samme følelse av både hast og angst for at de ikke er eslet til å takle de oppgaver de er betrodd.

Det er i dette skjæringspunktet mellom det veldige og det personlige at denne klassiske romanen griper oss i hjerterøttene, og gir den slik kraft - en kraft som har grepet generasjoner. Og det er også det som gjør dennne endelige og avsluttende filmen i Peter Jacksons' filmatiske trilogi til et landemerke i filmatisk kunnen.

red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.