Film

FILM: PREDIKANTEN, Elisabeth Kleppe 2012

Søndag vises Predikanten av Elisabeth Kleppe. "Jeg har stridd den gode strid, fullendt løpet, bevart troen".

Predikanten. Regi: Elisabeth Kleppe, Norge, 2012. Manus: Elisabeth Kleppe. Foto: Thomas Lyse-Thorsen. Medv: Finn Kleppe, Elisabeth Kleppe m.fl. Norsk tale, utekstet. DCP, farger, 54 min.

Predikanten

Finn Kleppe viet livet til det han så på som sitt kall: å forkynne det kristne budskap i hele Norges rike. Som forkynner i De frie evangeliske forsamlinger dro han land og strand rundt som evangelist, mens kone og tre barn var igjen i Bergen.

Regissør Elisabeth Kleppe har gjennom hele oppveksten blitt konfrontert med farens valg om å følge kallet sitt, og i denne filmen vender hun kamera mot faren og bedehusene han regner som sitt hjem, et miljø hun selv har valgt å trekke seg unna.

Siden Hans Nielsen Hauges lekmannsvekkelse på midten av 1800-tallet har bedehuskulturen stått sterkt i Norge og satt dype spor. Men denne delen av vår arv er utdøende, og i de halvtomme bedehusene Kleppe besøker er de gjenværende trosfeller ofte på samme alder. I denne personlige dokumentarfilmen blir regissøren med faren sin på en siste reise på kryss og tvers av Norge, til steder han har reist gjennom et langt liv som predikant. En far og datter som en gang stod hverandre nær prøver nå å nærme seg hverandre igjen før tiden renner ut.

Regissør Elisabeth Kleppe er født og oppvokst i Bergen. Hun har studert journalistikk ved Høgskulen i Volda, og har regissert og produsert flere dokumentarer, blant dem Med rett til å dømme og Heimegutar. Elisabeth eier og driver filmselskapet Aldeles AS i Bergen sammen med produsent og regissør Turid Rogne.
BIFF

Billetter selges ved inngangen før visning.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.