Debatt

FILM FRA BIFF: SONS OF THE CLOUDS

Hijos de las nubes, la última colonia. Regi: Álvaro Longoria, Spania, 2012. Manus: Álvaro Longoria. Foto: Josu Inchaustegui. Medv: Javier Bardem, Elena Anaya, Carlos Bardem . Spansk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 18 min.

Sons of the Clouds
Vest-Sahara ligger mellom Marokko og Mauritania, og har historisk sett vært befolket av nomadefolket Saharawiene. Området var spansk koloni fra slutten av 1800-tallet til 1975. Da spanjolene trakk seg ut brøt det ut krig mellom Marokko, Mauritania og den Saharawiske frigjøringsfronten Polisario. Marokko sikret seg etter hvert kontroll over det meste av området, mens Polisario har kontroll over deler av innlandet. Statusen til området er i dag like uavklart som framtiden til Saharawi-folket.

Sons of the Clouds er på mange måter den spanske skuespilleren Javier Bardems verk. Bardem, som selv har produsert filmen, tar publikum med på en reise gjennom Vest-Saharas moderne historie. Vi blir vitne til brutaliteten til den marokkanske okkupasjonsmakten, og til det storpolitiske spillet som hindrer en avklaring av situasjonen og grunnleggende menneskerettigheter for Saharawi-folket. Dette er et stykke forbigått europeisk historie som nå har fått sitt rettmessige fokus.

Alvaro Longoria (født 1968) er en spansk regissør, produsent og skuespiller. Han er mest kjent for å ha produsert Steven Soderberghs to filmer om Che Guevara. Sons of the Clouds er hans første dokumentarfilm.

BIFF

Billetter selges ved inngangen like før visning.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

OBS: Forhåndssalg på Bergen Kino og kinoens nettsider.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.