Film

BIFF: WEST OF MEMPHIS, NEW ZEALAND 2012

Historien om et justismord.

En maidag i 1993 ble hele USA rystet av de brutale drapene på tre åtte år gamle gutter i West Memphis, Arkansas. Året etter ble de antatte gjerningsmennene pågrepet: de såkalte West Memphis Three var tre tenåringer på mellom 15 og 17 år, som ble beskyldt for å ha begått drapene som del av et satanistisk ritual, og ble dømt til livsvarig fengsel og dødsstraff.

Drapssaken i West Memphis og den påfølgende dommen har allerede blitt gransket i den kritiske HBO-dokumentarserien, Paradise Lost (1996, 2000, 2011), og WEST OF MEMPHIS tar slik opp tråden der den siste filmen slapp. Etter at de tre siktede ble løslatt fra fengsel i 2011 har nye ledetråder og bevismateriale dukket opp, og mer enn noe annet synes dette å bevise at i ytterste instans er dette en av de mer hårreisende amerikanske justismordsakene i nyere tid, hvor tre uskyldige ungdommer ble fratatt atten år av sine liv.

Mer info:  http://www.biff.no/filmbase/2012/west_of_memphis.html

Billetter: http://purchase.filmweb.no/TicketSale/ChooseSeats.aspx?showId=710841

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.