Film

BIFF: HOLD BACK, FRANKRIKE 2012

En morsom film om rasisme? Jepp!

Når fransk-algeriske Slimane får nyss om at hans søster Sabrina går med planer om å gifte seg med den mørkhudede Dorcy, haster han til Paris for å underrette deres 40 brødre om skandalen som er i ferd med å bli et faktum. De muslimske brødrene er rystet over tanken på å havne i familie med en svart, kristen afrikaner, og ført an av Slimane - som i smug dater en jødisk kvinne - gjør de sitt ytterste for å hindre sin søster i å følge sitt hjerte.
REFRENG er filmet med billige, håndholdte kameraer, og satt sammen av en rask og brutal klippeteknikk. Resultatet er et filmspråk som kan minne om en krysning mellom dogmefilmene og den britiske originalversjonen av The Office. Estetikken kler denne komedien godt, der den ved hjelp av elementer fra både Romeo og Julie og fortellinger fra den arabiske verden tematiserer det komplekse nettverket av rasistiske fordommer og dobbeltmoralske holdninger som preger dagens Frankrike.

mer info: http://www.biff.no/filmbase/2012/refreng.html

Billetter: http://purchase.filmweb.no/TicketSale/ChooseSeats.aspx?showId=710838

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.