Film

BIFF: A FIERCE GREEN FIRE, USA 2012

En reise gjennom miljøvernets historie.

For de oppvoksende generasjoner er miljøvern en selvfølgelig del av samfunnsdiskursen. Mennesker født på 90-tallet har vokst opp med global oppvarming og økologisk bærekraftighet som evig tilstedeværende samtaleemner, og dermed fremstår menneskets ansvar for å ta vare på skaperverket som selvsagt. I A FIERCE GREEN FIRE blir publikum tatt med på en reise gjennom den amerikanske miljøvernets historie - fra the Sierra Club og Green Peace - via norgesuvennen Paul Watson, og Buckminster Fullers paradigmeskiftende ideer om 'spaceship earth' - og frem til dagens internasjonale konferanser om klimautslipp.

Ved å skildre miljøbevegelsens historie, dens seire og tilbakeslag på denne måten, understreker filmskaperne enkeltmenneskets rolle i miljøvernets historie. Dette med å ta vare på planeten er ikke noe vi alle gjør som et resultat av sunt bondevett - snarere er det en kampsak som opp gjennom historiens løp både har vært latterliggjort og angrepet med de mest ufine midler.

Mer info her. http://www.biff.no/filmbase/2012/fierce_green_fire.htmlTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.