Film

FILM: SHORT CUTS - SNARVEIER TIL HVERDAGENS KOLLEKTIVE AVGRUNN, REGI ROBERT ALTMAN, USA 1993

Short Cuts. Regi: Robert Altman, USA, 1993. Manus: Robert Altman og Frank Barhyd. Foto: Walt Lloyd. Musikk: Mark Isham. Medv: Tim Robbins, Jack Lemmon, Lily Tomlin, Tom Waits, Julianne Moore m.fl. Engelsk tale, svenske undertekster. 35mm, farger, 3 t 7 min.

Short Cuts
Det er 1990-tallet. Los Angeles er et oppkok av ulike kulturer, stemninger og livsstiler. Ikke bare truer naturkatastrofer som jordskjelv og insektinvasjon. Verden er i ferd med å gå av hengslene, og undergangen synes nært forestående i verdensmetropolen. Alkoholisme, utroskap, kriminalitet, sykdom, klasseskiller, skilsmisser, paranoia, prostitusjon og likegyldighet er karakteristika ved omgivelsene til 22 rollekarakterer hvis liv utspiller seg i nettopp Los Angeles.

Short Cuts er et moderne portrett av storbylivet i Los Angeles i særdeleshet, men også av hele det urbane USA. Regissør Robert Altman serverer friske, tilsynelatende nøytrale skildringer av nærmest banale, enkeltstående episoder fra livene til de mange karakterene. Han setter fokus på åpenbart trivielle fragmenter av hverdagen, og understreker med det en viktig del av den moderne livsførselen. Det er gjennom tilfeldige, hverdagslige og udramatiske hendelser at våre liv gir mening, det er slik vi formes til den vi er.

Som i Altmans Nashville, er det rollekarakterene som skaper historien i Short Cuts. På kaleidoskopisk vis berører de forskjellige hendelsene hverandre, og karakterene bidrar til å knytte bruddstykkene sammen. Slik understrekes filmens tema, det menneskelige paradoks: mens alle venter på det store skjelvet, raser livet forbi.

red.

Billetter selges ved inngangen før visning.
Ordinær kr 80
Medlemspris kr 40
Medlemsskap i Cinemateket og Filmklubben kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.