Film

FILM: 3 WOMEN - MED SHELLEY DUVALL, JANICE RULE OG SISSY SPACEK, REGI ROBERT ALTMAN USA 1977

3 Women. Regi: Robert Altman, USA, 1977. Manus: Robert Altman. Foto: Charles Rosher. Musikk: Gerald Busby. Medv: Shelley Duvall, Sissy Spacek, Janice Rule, Robert Fortier, Ruth Nelson m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 3 min.

3 kvinner
Pinky og Millie jobber ved et senter for geriatriske invalide. Forsagte og introverte Pinky ser opp til Millie, flytter sammen med henne, og begynner å etterligne Millies væremåte og levesett. Den tredje kvinnen er Willie, en stille kunstner som er gravid og gift med en machomann. Hun dekorerer vegger, terrasser og et svømmebasseng med malerier som oser av mannlig aggresjon og kvinnen som offer. Livene til de tre kvinnene krysses blant annet gjennom Willies manns forhold til dem alle.

Shelley Duvalls rolle som den uvitende grunne Millie er kanskje hennes beste. Dialogene hennes med Pinky er som små drypp av hverdagssamtaler; trivielle, nølende, masete og klumsete.

Historien i 3 kvinner har også horrorelementer i seg. Pinkys beundring av Millie grenser til det maniske, der hun sitter og resiterer utdrag fra venninnens dagbok, og er skremmende både for Millie og publikum. Men Altman vrir horror til ironisk humor når han fremstiller Millie som et null: En som snakker og snakker uten at noe kommer ut, og til ingens oppmerksomhet. Hun skryter av stevnemøter som ikke blir noe av, snakker ustanselig om matoppskriftene sine, og er et produkt av ukeblader.

Muligens er 3 kvinner en symbolladet utforsking av doble personligheter, forkledd som en horrorfilm. Kanskje er det en film om hvordan skjebne og slump samspiller og skaper den merkverdigheten som vi kaller hverdagen.

sw

Billetter selges ved inngangen før visning.
Ordinær kr 80
Medlemspris kr 40
Medlemsskap i Cinemateket og Filmklubben kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.