Film

UNGFILMFESTIVALEN PRESENTERER FILMPRODUSENTENE VAPEN OCH DRAMATIK - FILMER, PRESENTASJON, NYE PROSJEKTER, Q&A

UNGFILM INFORMERER:

Vi har stor glede av å presentere nordens mest lovende, unge filmtrio under årets festival, nemlig Vapen och Dramatik. Den norsk-svenske gruppen bestående av Mariken Halle (filmskaper), Clara Bodén (filmskaper) og Ronja Svenning Berge (formgiver og illustratør) beskriver seg selv som en plattform for utvikling innen kunstformen film. I arbeides sitt uttrykker de seg også gjennom andre medier som bøker, tekster og illustrasjon.

Norske Mariken Halle har rukket å bli lagt merke til, ikke bare gjennom sin prisvinnende film No Sex Just Understand (2011, vinner av beste norske kortfilm i Grimstad) og Kanske i morgon (2011, vist på bl.a Bergen Internasjonale Filmfestival). Hun har også engasjert seg i debatten rundt papirløse flyktninger, for eksempel i kortfilmen Trygve with his heart in the mailbox (2005) og debattinnlegg.

Clara Bodén har i år laget dokumentaren Bävan, en kortfilm om en sykehusprest. Bodéns filmer har blitt vist på bl.a Göteborgs Internasjonale Filmfestival og Karlovy Vary i Tsjekkia.

Illustratør Ronja Svenning Berge jobber med de visuelle sidene av Vapen och Dramatiks filmproduksjon, og har også laget en egen tegneserie som har vært trykket i Nemi. Hun har illustrert flere bøker og bokomslag, f.eks "Bandet mitt spiller ikke progrock" (2012).

På hjemmebane er trioen Vapen och Dramatik for alvor blitt en snakkis på grunn av deres kamp for å motta støtte til prosjektene sine. I et åpent brev publisert i Rushprint, kritiserer de Norsk Filminstitutt (NFI), og mener det offentlige gjør det vanskelig for unge, visjonære og utradisjonelle filmskapere å produsere film. Vapen och Dramatik får nå hovedsaklig sin økonomiske støtte fra Sverige. Det gjenstår å se om den norske bransjen endrer synspunkt, det som er sikkert er at Mariken Halle og Vapen och Dramatik stiller viktige spørsmål i den evige aktuelle debatten om kvalitet innen norsk film.

Vapen och Dramatik skal under Ung Film vise utvalgte filmer, ha utstilling og snakke om arbeidet sitt og prosjekter de har på gang. Vi er svært glade for å ha dette på programmet, og håper publikum kjenner sin besøkelsestid, kanskje er dette en anledning på lik linje som å se the Beatles i Hamburg på begynnelsen av 60tallet? Altså en anledning til å se unge, lovende kunstnere like før de vokser seg større og mer anerkjente, klare for å ta verden med storm.

Les mer om Vapen och Dramatik på hjemmesiden, sjekk ut trailere og klipp på Vimeo og les deg opp på kritikken mot norsk filmbransje her.

SE UNGFILMS NETTSTED FOR INFORMASJON OG BILLETTERTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.