Film

NY RUSSISK FILM: INNOCENT SATURDAY, 2011

V subbotu. Regi: Aleksandr Mindadze, Russland/Tyskland/Ukraina, 2011. Manus: Aleksandr Mindadze. Foto: Oleg Mutu. Musikk: Mikail Kovalev. Medv: Anton Shagin, Svetlana Smirnova, Vjatsjeslav Petkun, Stanislav Rijadinskij, Sergei Gromov m.fl. Russisk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 39 min.

Innocent Saturday
Lørdag 26. april 1986 førte en eksplosjon ved atomkraftverket i Tsjernobyl til store utslipp av radioaktivt materiale. Heller enn å vedgå ulykken og begynne evakuering av området prøvde sovjetiske myndigheter å dekke over katastrofen, med store følger for folk og miljø langt inn i Europa.

Innocent Saturday utspiller seg i døgnet som fulgte, men både tematisk og filmatisk forblir selve ulykkesforløpet i bakgrunnen. Først og fremst følger vi reaksjonene hos deltakerne på en bryllupsfest i nabobyen Prijat, særlig den unge Valerij og kjæresten Vera. Skal de gi opp? Feste videre? Og er det nå så sikkert at det er ulykken de egentlig vil flykte fra?

Tett kameraføring og subjektivt fortellerspråk gjør Innocent Saturday til et intenst og klaustrofobisk drama om frykt, desperasjon og kjærlighet.

Filmens russisk-georgiske regissør Aleksandr Mindadze regidebuterte med filmen Soar i 2007. Han er utdannet manusforfatter ved den statlige russiske filmskolen VGIK og har vunnet og blitt nominert til en rekke priser for sine manus, blant annet Nika-prisen, Russlands svar på The Academy Awards.

TIFF/red.

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.
Kr 40 medlemmer
Kr 80 ordinær
Medlemsskap kan kjøpes for kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.