Film

NY RUSSISK FILM: HIPSTERS, 2008

Stilyagi. Regi: Valeri Todorovskij, Russland, 2008. Manus: Yuri Korotkov. Foto: Roman Vasyanov. Musikk: Konstantin Meladze. Medv: Anton Shagin, Oksana Akinsha, Jevgenija Brik m.fl. Russisk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 10 min.

Hipsters
Handlingen i Hipsters er lagt til et fiktivt 1950-tall i Russland, hvor en gruppe unge mennesker kjemper for retten til å skille seg ut, høre på rock'n'roll, danse og kle seg annerledes.

Hipsters er helt annerledes enn det man kanskje er vant til å forbinde med russisk film. Her blir det dans, musikk, ungdomsopprør og kjærlighetshistorier. Filmen ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2008, og har blitt omtalt som en slags Swing Kids møter Hairspray med russisk fortegn. Hipsters ble en gedigen suksess i Russland og var også åpningsfilm på Tromsø Internationale Filmfestival 2010 der den høstet stor applaus.

Tekst: Cinemateket i Trondheim

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.
Kr 40 medlemmer
Kr 80 ordinær
Medlemsskap kan kjøpes for kr 100


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.