Film

FILM: THE SEVEN YEAR ITCH, 1955 - MED MARILYN MONROE

The Seven Year Itch. Regi: Billy Wilder, USA, 1955. Manus: Billy Wilder og George Axelrod. Foto: Milton Krasner. Musikk: Alfred Newman. Medv: Marilyn Monroe, Tom Ewell, Sonny Tufts, Evelyn Keyes, Robert Strauss m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 45 min.

The Seven Year Itch
I The Seven Year Itch møter vi Richard, som jobber i forlagsbransjen. Han skal tilbringe sommermånedene i sin varme leilighet i New York, for å lese gjennom manuskriptet til en ny bok hans forlag skal publisere, mens hans kone og sønn tar til Maine for å feriere. Den første natten han tilbringer uten familien, oppdager han at en veldreid sommerdrøm av en kvinne har flyttet inn i etasjen over. Hun er en bekymringsløs og eventyrlysten 22-årig modell som reklamerer for tannkrem på tv. Hennes erotiske utstråling, den hete byen og mangelen på kunstige stimuli er brensel for Richards fantasiliv. Etter hvert utvikler de et slags forhold, men i møte med jenta lærer Richard også mer om seg selv og sine følelser for kona.

Dette er en av Monroes mange navnløse roller. Hun er hovedpersonen i filmen, men går likevel bare under betegnelsen ’The Girl’. Hun skal kun fungere som et erotisk fantasiobjekt for Richard, og da vil tydeligvis et navn bli for personlig.

I en av filmhistoriens mest kjente scener går Richard og den navnløse på kino for å slappe av i svale, luftkondisjonerte omgivelser. Etter å ha sett The Creature From the Black Lagoon (1954) lufter Marilyn skjørtene over en luftveisventil. Det luftige skjørtet fikk imidlertid Marilyns ektemann, Joe DiMaggio, til å se rødt. Han laget en stor scene under opptakene, og hendelsen var angivelig en viktig årsak til at ekteskapet gikk i oppløsning like etter.

red.

Billetter selges ved inngangen
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemskort kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.