Film

FILM: RAGING BULL, MED ROBERT DE NIRO, USA 1980

Raging Bull. Regi: Martin Scorsese, USA, 1980. Manus: Paul Schrader og Mardik Martin. Foto: Michael Chapman. Musikk: Robbie Robertson. Medv: Robert De Niro, Joe Pesci, Cathy Moriarty, Frank Vincent, Nicholas Colasanto m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, s/hv, 2 t 9 min.

Raging Bull
New York, 1941. Mellomvekts-bokseren Jake La Motta forlater sin kone til fordel for den vakre tenåringsjenta Vickie. Han følger rådene til venner han har i den kriminelle underverdenen, og greier etter hvert å slå seg frem til en tittel¬kamp i 1949, en kamp han vinner. Etter å ha blitt kåret til verdens beste mellom¬vektsbokser, går La Motta sakte, men sikkert i hundene.

I større grad enn i noen av sine andre filmer har Scorsese i Raging Bull lykkes i å skape en struktur og et form¬språk som underbygger den destruktive handlingsspiralen Jake La Motta befinner seg i. Dramaturgisk er filmen strukturert rundt en rekke boksekamper. Kampene er gjennomkoreograferte konfrontasjoner mellom La Mottas psyke og all dritten rundt ham, representert ved hans motstander i ringen. Kamera sirkler rundt bokserne, fanger inn hver eneste detalj i nærbilder tatt opp på høykontrast svart/hvitt film. Lyset deler billedrammen i svarte og hvite felt med flotte gråtoner, der La Motta i det ene øyeblikket fremstår i lyset for så å forsvinne i sin egen skygge. Som en linedanser balanserer La Motta mellom lyset og mørket, mellom triumf og fiasko, mellom det gode og det onde i seg selv.

kaja/red.

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.
Kr 40 medlemmer
Kr 80 ordinær
Medlemsskap kan kjøpes for kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.