Film

FILM: HOW TO MARRY A MILIONARE, 1953 - MED MARILYN MONROE

How to Marry a Millionaire. Regi: Jean Negulesco, USA, 1953. Manus: Nunnally Johnson, etter et skuespill av Zoe Akins. Foto: Joe MacDonald. Musikk: Alfred Newman og Cyril Mockridge. Medv: Lauren Bacall, Marilyn Monroe, Betty Grable, David Wayne, Rory Calhoun m.fl. Engelsk tale, utekstet. Digital kopi, farger, 1 t 36 min.

How to Marry a Millionaire
How to Marry a Millionaire er filmen som virkelig etablerte Marilyn Monroe som dum blondine. Et av hennes mest berømte sitat fra filmen er det rimelig grunne "Men aren't attentive to girls who wear glasses". Hun var på vei til å bli en superstjerne og hadde samme året suksess med Gentlemen Prefer Blondes.

De tre modellene Schatze, Pola og Loco er alle ute etter den store kjærligheten. Men de nøyer seg ikke med hete følelser - de vil også ha penger. Mye penger. De tre giftesyke modellene legger opp innbydende feller for pengesterke (tror de) og kjekke karer, men ikke alt går like glatt. De ender opp med det velkjente dilemmaet – velger man kjærligheten eller pengene?

Mange var redde for at sexgudinnene Monroe og Grable ikke skulle komme godt overens på settet, etter at Monroe overtok Grables rolle i Gentlemen Prefer Blondes. Skal man dømme ut fra resultatet, sett på det store lerretet, passer de sammen som hånd i hanske, og sannheten er at de ble veldig gode venner under innspillingen. Grable ble til og med overhørt å gi Monroe støttende ord med "Honey, I've had mine. Go get yours."

How to Marry a Millionaire var den første filmen som noen sinne ble spilt inn i storformatet CinemaScope – The Robe ble spilt inn senere, men kom først på kino – og den første som fikk musikken spilt inn i stereo.

kaja/red.

Billetter selges ved inngangen
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemskort kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.