Film

FILM: WILD STYLE - HIPHOP PÅ FILM

Wild Style. Regi: Charlie Ahearn, USA, 1983. Manus: Charlie Ahearn. Foto: Clive Davidson og John Foster. Musikk: Fab Five Freddy og Chris Stein. Engelsk tale, norske undertekster. DVD, farger, 1 t 22 min.

Wild Style
Wild Style regnes som den første helaftens hiphop-filmen. Vi følger den anonyme graffitikunstneren "Zoro", spilt av den ekte graffitikunstneren Lee Quinones, i en West Side Story-inspirert reise i New Yorks hiphop-miljø på tidlig 1980-tall. Under det relativt tynne skallet av historien streifer filmen innom velkjente fenomener som breakdancing, graffiti, MCing og turntablism.

De tidligste kjente skikkelsene fra hiphop-miljøet som Grandmaster Flash, Fab Five Freddy, Lady Pink, Rock Steady Crew og Cold Crush Brothers har alle fremtredende roller. Selv om Wild Style var tidlig ute, la den likevel ned fundamentene for så å si alle hiphop-filmer som skulle komme. Her er spenningene som oppstår når artister som prøver å være tro mot seg selv og sin kunst lokkes av mainstream-kulturens godkjennelse, her er media sin korrumperende effekt på den ekte hiphop-kulturen, og her er kampen for hele tiden å holde det ekte.

Skuespillet er ofte hva man trygt kan kalle noe stivt i Wild Style. Dette er samtidig sjarmen med filmer som først og fremst er tidskapsler. I en halvdokumentarisk stil viser et stjernegalleri av tidlige hiphop-personligheter seg frem - i de krigssone-lignende gatene som ga liv til hiphop og i de nedtaggede undergrunnsvognene som raser forbi.

red.

Billetter
kr 80 ordinært
kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Selges ved inngangen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.