Film

FILM: SUN VALLEY SERENADE - SONJA HENIE SOM NORSK KRIGSFLYKTNING I AMERIKA

En fantastisk film med Soja Henie i storform, musikk av og med legendariske Glenn Miller Orchestra som spiller klassikeren "In the Mood", og Dorothy Dandridges "Chattanooga Choo Choo"!

Sun Valley Serenade [Høyfjellets sang]. Regi: H. Bruce Humberstone, USA, 1941. Manus: Robert Ellis. Musikk: Emil Newman og Glenn Miller Orchestra. Medv: Sonja Henie, John Payne, Glenn Miller, Milton Berle, Lynn Bari, Joan Davis m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 31 min.

Sun Valley Serenade
The Dartmouth Troubadours er et storband som prøver å slå igjennom. I besetningen finner vi pianisten Ted Scott, som er forlovet med bandets sanger Vivian Dawn. Bandet har fått jobb som orkester på et høyfjellshotell i vintersesongen, men før de reiser dit får manageren deres den gode ideen at Ted bør adoptere en krigsflyktning for å gi dem positiv PR. Ted lar seg overtale, og drar til Ellis Island for å plukke opp det han regner med er et lite pikebarn. Der venter imidlertid ikke noe barn, men den vakre, norske flyktningen Karen Benson, spilt av Sonja Henie. Ikke før har de ankommet høyfjellshotellet bestemmer Karen seg for at Ted skal bli henne ektemann. Helt uten hemninger tar hun opp kampen mot Vivian om hans gunst.

Også i Sun Valley Serenade får Henie muligheten til å vise frem sine fantastiske ferdigheter på skøyteisen. Musikken i filmen er alene verdt et kinobesøk. Det er nemlig The Glenn Miller Orchestra som utgjør musikerne i The Dartmouth Troubadours, og de fremfører blant annet deres store hit "In the Mood" i filmen. Filmen ble nominert til tre Oscar-priser, blant annet for foto og beste sang; "Chattanooga Choo Choo" fremført av Dorothy Dandrigde og The Nicholas Brothers.

olep/red.

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen like før filmen starter

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.