Film

FILM: MOT MOSKVA - RUNAR HODNE OG JO STRØMGREN

Mot Moskva. Regi: Runar Hodne og Jo Strømgren, Norge, 2003. Manus: Runar Hodne og Jo Strømgren. Foto: Patrik Säfström. Musikk: Den Røde Armes mannskor. Medv: Torbjørn Harr, Anna Dworak, Espen Reboli Bjerke, Kyrre Texnæs, Silje Torp Færavaag m.fl. Gibberish tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 20 min.

Mot Moskva
Mot Moskva er den mest oppsiktsvekkende, originale, livsbejaende, hysteriske... og mest urettferdig behandlete norske film på 1990-tallet. Den fikk en kort karriere på kino. I konkurranse med publikumsvennlige, feel-good-Hollywood-kopister som Buddy, United og Mors Elling - samt genregrøsseren Villmark - ble den lille, absurde kunstfilmen Mot Moskva veid og funnet for lett av mange norske kinogjengere. De har gått glipp av en særdeles fascinerende filmreise som absolutt må oppleves i en kinosal.

Vi følger en teatertrupp på turne i Russland, som med vekslende hell opptrer på ulike provinsteatre, klubber og andre beleilige steder som kan tilby en matbit og ly for natten. De kunstneriske ambisjonene til truppens leder Vassi er det ingenting å si på. Han er overbevist om at så snart de kommer frem til Moskva vil deres genialitet bli ordentlig verdsatt, og verdenssuksess bli et faktum. Mens han arbeider målbevisst med å utvikle den store forestillingen, må han finansiere driften gjennom å frakte forsjellige mistenkelige kofferter for sin bror Victoras. Det er også broren som skaffer Vassi skuespillere til truppen. Deres syn på hvilke kvalifikasjoner en skuespiller bør ha spriker kraftig. Vassi er opptatt av kunsten - Victoras av pengene.

olep

Billetter selges ved inngangen.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.