Film

FILM: ANNENFIOLIN - HOLLYWOOD PÅ IS, MED SONJA HENIE OG MUSIKK AV IRVING BERLIN

Second Fiddle. Regi: Sidney Langfield, USA, 1939. Manus: Harry Tugend. Foto: Leon Shamroy. Musikk: Irving Berlin. Medv: Sonja Henie, Tyrone Power, Rudy Vallee, Edna May Oliver, Mary Healy m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 25 min.

Annen fiolin
Denne herlige musikalen byr på iørefallende melodier av selveste Irving Berlin og lekre dansescener, både på dansegulvet og på isen. Vi møter filmagenten Sutton som oppdager den søte og dyktige kunstløperen Trudi Hovland fra Minnesota. Han melder henne på en rollekonkurranse i Hollywood, og ut av intet velges hun til å spille i en ny storfilmsatsning. Trudi blir en sensasjon, men hun tror at Sutton elsker henne på samme måte som hun elsker ham. Da hun oppdager at han kun har utnyttet henne, reiser hun fra suksessen og alt. Først da forstår Sutton at han har følelser for henne, men er det for sent?

Annen fiolin var åpningsfilmen da Gimle kino i Oslo ble innviet i 1939, og den siste filmen som ble vist i Norge før krigsutbruddet. Arbeiderbladets anmelder bemerket at "filmen lar henne slå stort gjennom som skuespillerinne, men lar oss klokelig ikke få se noe utklipp av disse høit lovpriste prestasjonene. Vi har nemlig fremdeles meget vanskelig for å tenke oss henne som dramatisk skuespillerinne i verdensformat". Tidens Tegn observerte at "det er tydelig at denne filmen er en slags "akklimatiseringsfilm" for Sonja Henie. Skøitene skal spille annen fiolin, mens Sonja fremdeles spiller første. Et skritt på veien over i "ordentlig filmarbeid", over i skuespillerfaget."

nfi/nb/red.

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen like før filmen starter

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.