Film

FILM: DANTE FERRETTI: SCENOGRAFO ITALIANO, GIANFRANCO GIAGNI 2010

Dante Ferretti: Scenografo italiano. Regi: Gianfranco Giagni, Italia, 2010. Manus: Gianfranco Giagni. Foto: Alessio Gelsini Torresi, Alessio Iuso, Giuseppe Malpasso og Ugo Menegatti. Musikk: Riccardo Giagni. Medv: Dante Ferretti, Martin Scorsese, Terry Gilliam, Leonardo DiCaprio, Guiseppe Tornatore, Jean-Jaques Annaud, Francesca Lo Schiavo m.fl. Italiensk tale, engelske undertekster. Digital kopi, farger, 52 min.

Dante Ferretti: Scenografo italiano
I Dante Ferretti: Scenografo italiano møter vi en av verdens mest bejublede scenografer - eller Production Designer - som det heter på hollywoodsk. Filmen loser oss gjennom hele hans fantastiske karriere. Som assistent til scenografen i Pier Paolo Pasolinis Mattesuevangeliet gjorde han slik inntrykk på regissøren at han senere fikk mulighet til å være scenograf i seks av filmene hans. Det åpnet dørene til andre samtidige italienske regissører, og spesielt samarbeidet med Fellini ga Ferretti en velberettighet høy status. Fra hjemlandets regissører som Marco Ferreri, Marco Bellochio og Ettore Scola gikk ferden via Claude Chabrol, Jean-Jaques Annaud og Terry Gilliam til Hollywood med Franco Zeffirellis Hamlet. Der traff han Martin Scorsese som siden har gjort ham til sin faste scenograf - selv om han de siste årene også har arbeidet med Neil Jordan, Tim Burton, Anthony Minghella og Brian de Palma for å nevne noen.

I Dante Ferretti: Scenografo italiano stiller de opp alle sammen - de som er i live i hvert fall - for å fortelle om sin erfaring med Ferretti og hans evner til å skape unike løsninger til filmene deres. Filmen hadde premiere under filmfestivalen i Venezia i fjor, og er en velfortjent hyllest til en stor filmhåndverker.

olep

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.