Film

FILM: PAULINE PÅ STRANDEN, ERIC ROHMER 1983

Pauline à la plage. Regi: Eric Rohmer, Frankrike, 1983. Manus: Eric Rohmer. Foto: Nestor Almendros. Musikk: Jean-Louis Valéro. Medv: Amanda Langlet, Arielle Dombasle, Pascal Greggory, Féodor Atkine m.fl. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 35 min.

Pauline på stranden ble en av Eric Rohmers største suksesser og en film som ga ham Sølvbjørnen for beste regi og kritikerprisen på filmfestivalen i Berlin.

Handlingen foregår ved et feriested i Normandie, hvor tenåringsjenta Pauline tilbringer ferien sammen med sin noe eldre og nylig fraskilte kusine, Marion. En dag møter Marion en gammel venn, Pierre, og hans venn, den selvsikre forfatteren Henri. Dette danner opptakten til filmens lille trekantdrama, som selvsagt ikke er helt ukomplisert. Pierre prøver seg på Marion, mens hun faller for Henri, som på sin side...? Pauline blir iakttager til det hele, mens hun selv opplever søt musikk med den jevnaldrende Sylvian.

"[Rohmer] serves up this innocuous sex roundelay with exquisite control. It's all low-key conversation, and there's a thin veneer of chic over everybody." (Pauline Kael)

Jan Langlo/CiO

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billetter selges ved inngangen 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.