Film

FILM: ONDT BLOD I AMERIKA - SERGIO LEONES DEFINITIVE GANGSTERFILM

C'era una volta in America/Once Upon a Time in America. Regi: Sergio Leone, Italia/USA/Frankrike, 1984. Manus: Sergio Leone, Enrico Medioli og Leonardo Benvenuti, etter en roman av Harry Grey. Foto: Tonino Delli Colli. Musikk: Ennio Morricone. Medv: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Jennifer Connelly, Joe Pesci m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 3 t 49 min.

Ondt blod i Amerika
Ondt blod i Amerika er et gigantisk epos som strekker seg over nesten femti år. Den følger oppveksten, kameratskapet og splittelsen i en guttegjeng på Manhattan på 1920-tallet, og deres gjenforening tretti år seinere. Vi blir vitne til den unge guttegjengens stadig mer alvorlige forbrytelser, og hvordan de til slutt ender som gangstere - hele tiden under milde protester fra filmens hovedperson Noodles. Filmen er en ikke-lineær, fragmentert historie formidlet etter hovedpersonens eget minne.

Settingen er perfekt for å fortelle historien om de mest dramatiske årene i 1900-tallets USA. Leone står som alltid på utsiden og betrakter landet han har valgt som sete for sin mytologi: "I can't see America any other way than with a European's eyes, obviously; it fascinates me and terrifies me at the same time."

Ondt blod i Amerika er storslått, vakker og berusende. De poetiske miljøskildringene og det fascinerende persongalleriet gjør det til en lek å sitte nesten fire timer i kinosalen. For ikke å snakke om den fantastiske musikken til Ennio Morricone, kanskje den beste filmmusikken som noen gang har blitt skrevet for en film. Ondt blod i Amerika er rett og slett den definitive gangsterfilmen.

red./olep

Billetter selges ved inngangen
KR 80 ordinær
Kr 40 meldem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.