Konsert

AVGARDES VÅRSLIPP: NORTH ARC PERCUSSION GROUP, ODRIOZOLA/RØTTINGEN M.FL.

Mange har akkurat rukket å trekke pusten etter Borealisfestivalen, og 14. april er det rett på 'an igjen med Avgardes en-kvelds festival på USF. Her blir det ny musikk med både unge og etablerte musikere og komponister. I sedvanlig uformell Avgarde-stil med avslappet stemning og åpen bar.

VELKOMMEN TIL VÅRENS SAMMENSATTE KONSERT PÅ USF

Billetter selges ved inngangen
Kr 100 ordinær
Kr 70 studenter og medlemmer i Bergen Jazzforum, Ny Musikk og BT-kort
Kr 50 medlem i Avgarde

Konsertstart kl. 19:00
Det blir flere avdelinger med pauser imellom

..............................................................

Edvard Hagerup Bull: DUO Nr. 2 (15')
Ricardo Odriozola, fiolin/ Einar Røttingen, klaver

Brian Ferneyhough: Cassandra's Dream Song (10')
Sofya Dudaeva, fløyte

North Arc presenterer (30')
Gérard Grisey: Stelé
Charolyn Chen: Throw Light
(komponert til NorthArc)
Antonia Barett-McIntosh: Shades
Anna Thorvaldsdottir: Aura
Sindre Sætre, perkusjon/ Vidar Thorbjørnsen, perkusjon/ Jennifer Torrence, perkusjon

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Luciano Berio: Gesti (5')
Jostein Gundersen, altblokkfløyte solo

Jan Rokyta: Echo from the East (5')
Jostein Gundersen, tenorblokkfløyte/ forsterking

Friimprovisert musikk med trioen «Strid/de Heney/Nørstebø» (40')
Raymond Strid, trommer/ Nina de Heney, kontrabass/ Henrik Munkeby Nørstebø, trombone
Ny musikk Bergen

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hagerup bull: duo op 44
er et typisk Hagerup Bull-verk. Språket er kompromissløst med markante rytmer som likevel gir rom til passasjer av merkverdig ømhet.

North Arc
NorthArc Percussion Group er et Bodø- basert ensemble som består av slagverkere Sindre Sætre, Vidar Thorbjørnsen og Jennifer Torrence. NorthArc har som mål å utforske og jobbe på tvers av musikkutøvelse og andre kunstformer som teater, bevegelse, lysdesign og visuell kunst. Våren 2012 er NorthArc aktuell med sin deby-turne, Strike/Illuminate. Programmet for turneen inkluderer og utforsker forbindelsen mellom musikk og lys, i form av lys som energi til lys som et objekt. På Avgarde vil NorthArc fremføre Stelé av Gérard Grisey samt tre verk komponert til NorthArc og Strike/Illuminate turneen: Aura av Anna Thorvaldsdottir, Throw me light av Carolyn Chen og Shades av Antonia Barnett-McIntosh.

Brian Ferneyhough, Cassandra´s Dream Song for flute solo (1970)
En trojansk princesse Cassandra får Apollos kjærlighets gave som blir til et mareritt etter at hun avslår hans kjærlighet: hun kan se framtiden, men ingen kommer til å tro på henne. Cassandra forutser Trojas undergang.
Cassandra´s Dream Song for solo fløyte er skrevet i 1970 og kjent for sitt meget kompleks notasjon og tvinger utøveren til de ytterste grensene både teknisk og emosjonelt. Stykket består av 11 fragmenter: 1-6 spilles i numerisk rekkefølge og ABCDE settes mellom 1-6 i valgfri rekkefølge.

Luciano Berios Gesti ble skrevet for Frans Brüggen i 1966. Stykket minner en hel del om hans berømte verkserie «Sequenza», men er en frittstående komposisjon. I Gesti skiller Berio de ulike aspektene ved fløytespillet fra hverandre, og lar luftbruk, artikulasjon og fingersetning opptre helt uavhengig. Det medfører en delvis vilkårlig produksjon av toner innenfor en gitt ramme. Første del styres av en ostinat fingerbevegelse, den andre delen av glissandi. I den siste delen møtes luft, tunge og fingre i et koordinert samspill.

Jan Rokytas Echo from the East (1969) ble skrevet for og urfremført av Jostein Gundersen i 2010. Det tar utgangspunkt i det nære Østens klanger, skalaer, og ornamentikk. Komposisjonen består av lange melodier som i stadig økende grad ornamenteres.

Strid/de Heney/Nørstebø
Strid/de Heney/Nørstebø spiller friimprovisert musikk med et historisk sus fra 70-tallet, kombinert med en tidløs trang til å eksperimentere med øyeblikkets muligheter. Trioens medlemmer er alle sterke individualister, og utforsker energien i møtepunktet mellom egenrådighet og intenst samspill.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.