Konsert

KLASSISK SÅ KLART! KÅSERI MED WOLFGANG PLAGGE

Trenger du en guide inn i klassisk musikk er Wolfgang Plagge mannen! Med talegaver og musikkunnskap av de sjeldne blir det en underholdende og givende aften med klassisk fortegn.

Den svært kunnskapsrike og høyst taleføre komponisten og klavervirtuosen Wolfgang Plagge inviterer publikum med på en reise inn i musikkens verden. Den starter med intet mindre enn det totale og forutsetningsløse overblikk fra planeten Mars og går helt inn til musikkens minste byggesteiner.

Når musikk formidles, handler det mye om koder og kommunikasjon, men også om fantasiens spillerom når ikke alle kodene er kjente.

Mellom Plagges inspirerende poenger og tilhørernes ditto aha-opplevelser, blir musikken ofret stor oppmerksomhet - i form av framføringer av ikke alt for lange klaverkomposisjoner. For dem som syns det er utfordrende å høre klassisk musikk og ønsker hjelp til lyttingen, er dette anledningen. For dem som gjerne vil trenge inn i musikken og titte komponisten i kortene, finnes det knapt en bedre veileder enn Plagge.

Wolfgang Plagge begynte å jobbe målbevisst med klaverspill bare 4 år gammel og gjorde samtidig sine første komposisjonsforsøk. Allerede 12 år gammel debuterte han som pianist. Nå er han en etablert musiker og komponist og har mottatt en rekke priser og utmerkelser, har spilt inn egne CDer og fått sine verk innspilt av andre. Han er professor ved Norges Musikkhøgskole og Høgskolen i Trøndelag.

I løpet av kåseriet får vi høre musikk fra blant andre Mozart, Beethoven, Schumann, Grieg, Schönberg, Szymanowski og Plagge selv.

Billetter i forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken til venstre. Selges også i Narvesen, Posten og andre billettutsalgssteder.

NB: Unummererte billetter. Sitte- og ståplasser.

Billettpriser ved forsalg:
Kr 275 ordinær
Kr 220 honnør
Kr 220 student
Kr 220 BT-kort
Kr 220 medlemmer i Bergen Kammermusikkforening, Musikkens Venner og Hordaland Musikkråd

Billettpriser ved kjøp i døren:
Kr 250 ordinær
Kr 200 honnør
Kr 200 student
Kr 200 BT-kort
Kr 200 medlemmer i Bergen Kammermusikkforening, Musikkens Venner og Hordaland Musikkråd

Stedet er Sardinen USF, kl. 19:00.

NB: Det er begrensede parkeringsmuligheter på USF. Publikum bes parkere i sentrum (Klostergarasjen) og spasere i tre minutter til USF.

Eventuelle spørsmål om konserten rettes til arrangøren v/ Unni Walan, Hordaland Musikkråd tlf. 55 55 76 80

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.