Film

FILM: WEST SIDE STORY - 60-TALLETS ROMEO OG JULIE I MUSIKK- OG DANSEVERSJON

Nå er sjansen her for å se en av historiens beste filmmusikaler - West Side Story fra 1961. I Cinemateket på USF såklart; 26. og 29. januar

West Side Story. Regi: Robert Wise og Jerome Robbins, USA, 1961. Manus: Ernest Lehman, basert på musikalen ved samme navn. Foto: Daniel Fapp. Musikk: Leonard Bernstein. Medv: Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Georg Chakiris, Rita Moreno m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 2 t 32 min.

West Side Story
West Side Story er en av historiens mest populære filmmusikaler, og ved siden av Singin' in the Rain (1952) også en av de beste. Basert på en kjempehit på Broadway av koreografen Jerome Robbins og forfatteren Arthur Laurents, basert på sistnevntes roman, som igjen er basert på Shakespeares drama om Romeo og Julie, forteller filmen om gjengoppgjør og ulykksalig kjærlighet i innvandrerkvartalene i New Yorks Upper West Side.

Filmens dansescener, en skarp og aggressiv blanding av klassisk ballett,  akrobatikk og moderne jazzdans, er tydelig skapt med film og ikke et scenegulv i tankene. Musikken ble skrevet av Leonard Bernstein, og flere av sangene han skrev sammen med tekstforfatteren Stephen Sondheim
har gått inn i jazz- og populærmusikkens standardrepertoar. Bernstein og Robbins ville med scenemusikalen fri seg fra musikalgenrens konvensjoner og skape en ny måte å fremstille de rå og ofte voldsomme følelsene som ligger i gjengproblematikken.

Filmen utvikler dette videre, og ble banebrytende med sin dynamiske stil, og ikke minst på grunn av sitt tema, der innvandrerkonflikter, sosiale problemer og ungdomskriminalitet for første gang utgjorde motiver i en musikal. Med sine tegnede, grafittiaktige tittelsekvenser inkorporert i filmens kulisser bidro Saul Bass sterkt til denne dynamikken.

Tom Hovinbøle (CiT)

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billetter selges ved inngangen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.