Film

FILM: SUDDENLY, LAST SUMMER - MED KATHARINE HEPBURN, ELIZABETH TAYLOR M.FL.

Suddenly, Last Summer. Regi: Joseph L. Mankiewicz, USA, 1959. Manus: Gore Vidal og Tennesse Williams, etter sistenevnte teaterstykke. Foto: Jack Hildyard. Musikk: Malcolm Arnold og Buxton Orr. Medv: Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Montgomery Clift, Albert Dekker, Mercedes McCambridge m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 54 min.


Suddenly, Last Summer, med størrelser som Elizabeth Taylor og Katharine Hepburn på rollelisten, regnes som den første amerikanske filmen som inneholdt en åpent homofil karakter. Faktisk ga den katolske kirken, sammen med The Motion Picture Production Code Adm., i 1959 en spesiell tillatelse til å gjøre dette. Skjønt; ordet "homofil" blir ikke nevnt i filmen, og karakteren det dreier seg om, Sebastian, befinner seg på god avstand til handlingen. Han døde nemlig i fjor sommer.

Året etter møter vi hans kusine, Catherine, som er innlagt på sinnsykehus etter et sammenbrudd som følge av fetterens plutselige død sommeren før. Sebastians mor, Mrs. Venable, vil ha Catherine underkastet en farlig operasjon, men legen helbreder henne ved å få klarlagt sannheten om den dramatiske sommeren.

Filmen, som er basert på et stykke av Tennesse Williams, blir ofte beskrevet som bisarr og smakløs: "A decadent piece of work, sensational, barbarous and ridiculous." (The Observer). Likevel er den verdt å se - nettopp fordi den er utfordrende både i innhold og gjennomførelse.

Jan Langlo/CiO/red.

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.