Film

FILM: PHANTOM BEIRUT - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Ashbah Bayroot. Regi: Ghassan Salhab, Libanon/Frankrike, 1998. Manus: Ghassan Salhab. Foto: Jérôme Peyrebrune. Musikk: Toufic Farroukh. Medv: Aouni Kawas, Darina el Joundi, Rabih Mroue, Carol Abboud, Hassan Farhat, Younes Aoude m.fl. Arabisk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 57 min.

Phantom Beirut
Filmen er en thriller om lojalitet og forræderi. Phantom Beirut finner sted i Beirut mot slutten av 1980-tallet da filmens hovedperson Khalil kommer hjem etter 10 års fravær. Under borgerkrigen 10 år tidligere, benyttet Khalil anledningen til å forfalske sin egen død og skape seg en ny identitet. Hjemkomsten skaper kaos, tvil og sinne blant venner og tidligere medsoldater. De gledes tilsynelatende over tilbakekomsten men forarges over deserteringen.

Regissør Salhab bryter opp filmfortellingen ved å vise scener hvor skuespillerne diskuterer manuskriptet og gir dermed en spennende og personlig vinkling på en felles opplevelse av krigen.

Stiftelsen 3,14

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.