Film

FILM: I AM THE ONE WHO BRIGS FLOWERS TO HER GRAVE - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Ana Alati Tahmol Azouhour Ha Qabriha. Regi: Hala Alabdalla og Ammar el-Beik, Syria/Frankrike, 2006. Manus: Hala Alabdalla. Foto: Hala Alabdalla og Ammar el-Beik. Medv: Fadia Lazkani, Rola Roukbi, Raghida Assaf, Elias Zayyat, Youssef Abdelke m.fl. Arabisk tale, engelske undertekster. Digibeta, s/hv, 1 t 40 min.

I Am the One Who Brings Flowers to Her Grave
Som en oppsummering av alle livets utsatte prosjekter framstår denne filmatisk vakre s/hv-filmen som et minnesmerke over menneskehetens livsglede og motstandskraft, stilt overfor en virkelighet preget av tap, oppbrudd, eksil og død. Filmen veksler mellom intervjuer med tre syriske kvinner og bilder av landskaper, kunst og familien, samt et intervju med maleren og ikonrestauratøren Elias Zayyat.

Filmen er delvis dokumentarisk og delvis en fabel. Det er en vellaget og sterkt følelsesladet hyllest til poesiens sprengkraft - spesielt representert ved den syriske poeten Da‘ad Haddad som forsvant i 1991, og til skjønnheten generelt.

I Am the One Who Brings Flowers to Her Grave gir en sterkt emosjonell og personlig beskrivelse av en kvinnegenerasjon som fylte 50 år i 2006. Da de som 20-åringer bodde i Damaskus ble de fengslet for sin politiske overbevisning. De kjempet, tapte eller måtte flykte fra landet. Barn av slike kvinner utgjør kjernen i det opprøret vi ser i Syria i dag.

Hala Alabdalla (55) dro opprinnelig til Paris for å studere sosiologi, men har siden 1985 viet seg til filmen. Hun har ved siden av å regissere to egne filmer arbeidet som co-produsent, med-manusforfatter og B-regissør på en rekke syriske, libanesiske og franske spillefilmer og dokumentarer. I Am the One Who Brings Flowers to Her Grave vant prisen for beste dokumentar under filmfestivalen i Venezia i 2006.

Stiftelsen 3,14/red./olep

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.