Film

FILM: GUD GRIPER INN - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Divine Intervention [Yadon ilaheyya]. Regi: Elia Suleiman, Palestina/Frankrike/Marokko/Tyskland, 2002. Manus: Elia Suleiman. Foto: Marc-André Batigne. Medv: Elia Suleiman, Manal Khader, Nayef Fahoum Daher, George Ibrahim, Georges Khleifi m.fl. Arabisk, hebraisk og engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 32 min.

Gud griper inn
Gud griper inn er en kjærlighetshistorie mellom en palestinsk mann i Jerusalem og en palestinsk kvinne i Ramallah. Mannen veksler mellom å passe sin syke far og pleie kjærlighetsforholdet. Han prøver å holde liv i begge. På grunn av den politiske situasjonen er kvinnen forhindret fra å forlate Ramallah. Siden de ikke kan krysse den israelske kontrollposten mellom de to byene, møtes paret på et øde sted like ved siden av. For å takle presset av beleiringen og bevare kjærligheten leker paret med fantastiske fluktplaner.

"Alt er personlig, alt er politikk og handler til syvende og sist om mennesker. Gud griper inn er ikke laget for å markere et bestemt politisk standpunkt, men det er en politisk handling å estetisere og poetisere virkeligheten slik jeg gjør. Det er en måte å gi folk rom for overveielse og frigjøring fra inngrodde holdninger og mental undertrykkelse. Film, og kultur generelt, kan foreslå en bedre forståelse av frihetsbegrepet.

Makthaverne vil at befolkningen skal tenke langs enkle linjer - svart og hvitt, venn og fiende. Gud griper inn foregår i Midtøsten og det er selvsagt verken tilfeldig eller uten betydning. Det er der vi for tiden finner den verste manifestasjonen av en type svart/hvitt-tenkning kulturell virksomhet kan søke å motvirke. Men du finner undertrykkelse og okkupasjon overalt. Berlusconi, Blair og Bush er alle okkupanter. De okkuperer folks virkelighetsforståelse, valgmuligheter og frihet." - Elia Suleiman til Film & Kino nr. 9, 2002.

Arthaus/red.

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 Medlemmer
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.