Film

FILM: DOMESTIC TOURISM - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Domestic Tourism II. Regi: Maha Maamoun, Egypt, 2009. . Arabisk tale, engelske undertekster. Digibeta, farger, 1 t 2 min.

Domestic Tourism II
I verken Domestic Toursim eller Domestic Tourism II har regissør Maha Maamouns hovedfokus vært turisme, men den visuelle representasjonen av Kairo og Egypt og hvordan denne korresponderer med menneskers personlige opplevelser. I den første filmen presenterte han bilder fra hele byen. I film nummer to bruker han utelukkende utsnitt fra egyptiske filmer som bruker pyramidene som bakgrunn i ulike settinger. Slik undersøker Domestic Tourism II hvordan disse landemerkene kan gjenerobres fra postkortturismens tidløse bruk og gjeninnskrives i en kompleks politisk, sosial og historisk samtid gjennom fortellinger fra Kairo.

Maamoun begynte filmprosjektet med å finne frem til filmscener der pyramidene var med. Etter å ha funnet frem til de scenene han selv husket, begynte han å spørre andre om hvilke pyramide-scener de husket. Slik representerer klippene de scenene som folk husker, og ikonet pyramidene knyttes opp mot forskjellige filmatiske referanser hos ulike mennesker.

Stiftelsen 3,14/red./olep

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.