Film

FILM: CRACKS - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Cracks [Fissures]. Regi: Hicham Ayouch, Marokko, 2009. Manus: Hicham Ayouch. Foto: Hicham Ayouch. Musikk: Hicham Ayouch. Medv: Abdesselem Bounouacha, Noureddine Denoul, Marcela Moura m.fl. Arabisk og fransk tale, engelske undertekster. DVD, farger, 1 t 15 min.

Cracks
Tre tapte sjelers søken etter kjærlighet og befrielse flettes sammen gjennom labyrintene i Tangiers gater. Noureddine, en alkoholisert arkitekt, henter sin beste venn Adel fra fengselet hvor han løslates etter en dom på 15 år. Marcela, en intens, lunefull og nesten suisidal brasiliansk maler som er strandet i Tangiers, blir blandet inn i livene deres og skaper kaos.

Cracks er et sterkt følelsesmessig, alkoholdrevet og støyende filmatisk verk som med sin stil og tilnærming tok kritikere og publikum med storm da det ble vist i Marokko. Filmen vant flere priser under den nasjonale filmfestivalen i Tangiers, og ga anerkjennelse til regissøren Hicham Ayouch for nyskapende filmproduksjon.

Ayouch har erfaring fra arbeid i fransk fjernsyn. Da han bestemte seg for å satse på å lage egne filmer, vendte han hjem til sitt hjemland Marokko. Han har allerede regissert en kortfilm, to dokumentarer og to spillefilmer, og er regnet som en av Marokkos største filmtalenter.

Stiftelsen 3,14/red./olep

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.