Film

FILM: CHRONICLE OF DISAPPEARANCE- FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Sijil Ikhtifa'. Regi: Elia Suleiman, Palestina/Israel/USA/Frankrike/Tyskland, 1996. Manus: Elia Suleiman. Foto: Marc-André Batigne. Medv: Elia Suleiman, Ula Tabari, Nazir Suleiman, Jamel Daher, Julie Mazzawi m.fl. Arabisk, hebraisk, fransk og engelsk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 28 min.

Chronicle of Disappearence
Elia Suleimans lovpriste regidebut er en meditativ søken etter en palestinsk identitet, konstruert som en serie vittige vignetter. Noen av dem er kontemplative, andre ikledd satire. Filmen uttrykker Suleimans følelser og sinnstilstand mens han betrakter dagliglivet i Nasaret, Jerusalem og områdene omkring. Vi treffer eldre mennesker som deler sine gode historier med oss, russiske immigranter som klager over at turisme ødelegger landet, turister som irettesetter israelsk politikk, og en ung palestinsk skuespillerinnes bestrebelser med å finne seg en leilighet. Vi møter også karakteren Elia Suleiman, en regissør som har returnert til hjembyen Nazareth etter et lengre opphold i New York og prøver å finne ut hva det vil si å være palestiner.

Det er vanskelig å genreplassere Chronicle of Disappearence siden den beveger seg mellom fiksjon og dokumentar samtidig som den blander sannhet og fantasi i sin søken etter å finne en mening. Den inneholder imidlertid mye sort humor og absurde situasjoner, fortalt gjennom lange tagninger og statisk kamera. Filmen vant prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Venezia i 1996 og samme pris i Seattle året etter.

Stiftelsen 3,14/red./olep

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær pris
Kr 40 medlemmer
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.