Film

FILM: CHINA IS STILL FAR - FRA SERIEN MED ARABISK FILM

Wa Laou fil Seen [La Chine est encore loin]. Regi: Malek Bensmaïl, Algerie/Frankrike, 2008. Manus: Malek Bensmaïl. Foto: Lionel Jan Kerguistel. Musikk: Camel Zekri. Arabisk, fransk og berbersk tale, engelske undertekster. Digibeta, farger, 2 t.

China is Still Far
Den 1. november 1954 ble to franske lærere og en algierer de første sivile ofre i frigjøringskrigen i Algerie. Dette skjedde i en liten landsby nær Ghassira i Atlasfjellene. Bensmaïl kommer tilbake til landsbyen, som er "den algierske revolusjonens vugge", for å dokumentere hverdagslivet på dette symboltunge stedet gjennom et helt år. Han setter blant annet opp kamera sitt på den lokale skolen. Her filmer han at barna lærer om sin fortid, han intervjuer dem om deres samtid og utfordrer dem på hva de forventer av fremtiden. Mens årstidene passeres kommer han etter hvert godt under huden på innbyggerne, og fundamentale spørsmål om identitet, kultur og språk blir problematisert. Hva har landet blitt etter femti år med uavhengighet?

Filmen kunne lett ha blitt en sorgfull meditasjon over fortiden, men i Bensmaïls stramme regi bærer den fortidens byrde samtidig som den favner dagens virkelighet.

Stiftelsen 3,14/red./olep

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.