Konsert

ARLO GUTHRIE

Arlo Guthrie er en anerkjent musiker og musikalsk entertainer med 45 års erfaring fra amerikansk folk-country-rock i samarbeid med stjerner som Pete Seeger, Ry Cooder og Bob Dylan, eller bare alene på scenen med sin musikk og ironisk morsomme historier. Bergen Live har invitert ham til Bergen og 22. januar spiller han på Sardinen USF.

BERGEN LIVE PRESENTERER ARLO GUTHRIE

Arlo Guthrie er sønnen til protestsangeren og folklegenden Woody Guthrie, som 14. juli 2012 ville ha fylt 100 år, en begivenhet som kommer til å bli gjenstand for store markeringer både i hjemlandet USA og overalt ellers der hans musikk har hatt betydning. De fleste steder, med andre ord. Woody Guthrie regnes som den viktigste folk-artisten Amerika har fostret og er opphavsmann til den uoffisielle nasjonalsangen "This Land Is Your Land".

Arlo Guthrie legger i januar 2012 ut på en tre uker lang soloturné i Skandinavia som han har kalt "Winter Adventure" der formålet er å besøke vakre byer og å opptre på mindre, intime scener. Det er lenge siden Arlo Guthrie har vært på disse trakter. Hans konserter er å betrakte som en happening med like mye humor, gode fortellinger som musikk.

Arlo Guthrie fikk sitt gjennombrudd 1967 med "Alice's Restaurant", en 18 minutter lang singel med store doser humor og politisk satire. Låten vakte enorm oppsikt og dannet grunnlaget for en film med samme tittel der Guthrie medvirket. Det påfølgende albumet med samme tittel og singelen "City Of New Orleans" (1972) er fremdeles hans eneste Topp 20-plasseringer i USA.

Guthrie har gitt ut flere kritikerroste album og er fortsatt en aktiv og anerkjent artist, og i de senere årene har han ofte opptrådt ved konserter arrangert av freds- og miljøbevegelsen. Datteren Sarah Lee Guthrie har gjort karriere som visesanger og spilte på Bergenfest for et par år siden, da med Arlo's nyfødte barnebarn i en bæresele på ryggen da hun opptrådte..!

Se artikkel om Guthrie i Dagbladet.

22. januar
Sardinen USF, NB: unummererte sitte- og ståplasser
Dørene åpner kl. 19:00.
Konsertstart kl. 20:00.

Eventuelle spørsmål om konserten rettes til arrangør Bergen Live, tlf. 55 21 50 60, post@bergenlive.no

Billetter i forsalg, bruk lenken tll venstre på siden.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.