Utstilling

UTSTILLINGSÅPNING: LELLO//ARNELL

I Visningsrommet USF blir det nye og tidligere arbeider satt sammen til en ny installasjon

Visningsrommet USF har gleden av å invitere til åpningen av kunstnerduen Lello//Arnells første utstilling på Vestlandet. Lello//Arnell lager installasjonsbaserte utstillinger som kombinerer skulptur, maleri, fotografi og bearbeidede readymades. Tematisk tar kunstnerduoens arbeider ofte utgangspunkt i vitenskap, teknologi, oppdagelser og historie. Disse veves sammen og danner en alternativ forståelse av hva det vil si å være en del av en felles kulturell arv. Heller enn å oppsummere historien, legger kunstnerne peker kunstnerne på fremmedgjøringen individer kan føle i møte med den hegemoniske bulldoseren historien har en tendens til å fremstå som.

Arbeidene har en særegen fremtoning som kartlegger et område som ligger mellom organisk og teknologisk. De historisk-kulturelle referansene fremtrer gjerne via kart og måleinstrumenter med spesifikke historier i bunnen, men transformeres gjennom bearbeidingen til tvetydige og subjektive uttrykk for en alternativ historieforståelse. Det er en tydelig politisk nerve i duoens kunstneriske praksis, men uten at de framstår som ideologisk fastlåste eller dogmatiske. Den åpner heller for en utvidet forståelse av hva politikk kan være sett gjennom historiske, gjerne surrealistiske briller.

Utstillingen består av en rekke nye arbeider sammen med tidligere viste arbeider, men fremstår som en ny installasjon som utvider det kunstneriske landskapet duoen kontinuerlig utforsker.

Kunstnerduoen Lello//Arnell består av Jørgen Craig Lello (født 1978 i Fredrikstad) og Tobias Arnell (født 1978 i Lund). Nylige utstillinger inkluderer Galleri Erik Steen, Oslo (2011); Transmission, Galerie Susan Nielsen, Paris (2010); LELLO//ARNELL, Aalesund Kunstforening (2010); The New Ritual, Akershus Kunstsenter (2010); The Great Migration, Christianssands kunstforening (2009) og Revision, Galleri 21 i Malmö (2009). I tillegg er arbeidene ders vist i utstillinger som 28th Biennial of Graphic Art, MGLC in Ljubljana (2009), Rock-Paper-Scissors, Galerie Susan Nielsen in Paris (2009); Mutual: On Collaboration hos Samson Projects, Boston (2008); International Call, Luis Adelantado Gallery i Valencia (2008) og Lights On - Norwegian Contemporary Art, Astrup Fearnley Museum for Modern Art i Oslo (2008).

Se også www.lelloarnell.com.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING FREDAG 18. NOVEMBER KL: 19:00.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.