Film

FOREDRAG: THE ARCHITECTURE OF IMAGE - EXISTENTIAL SPACE IN CINEMA

Om arkitektur i film - og om at film er arkitektur, i anledning arkitekturens år 2011

Akademiet Cinemateket: Foredrag av Juhani Pallasmaa. Regi: Foredrag av Juhani Pallasmaa, Tittel: ”The Architecture of Image – existensial space in cinema”, Gratis for medlemmer. . Ca. 45 min.

Akademiet Cinemateket: Foredrag av Juhani Pallasmaa
Juhani Pallasmaa (75) er arkitekt og tidligere professor i arkitektur ved universitetet i Helsinki. Godt inn i pensjonsalderen driver han fortsatt sitt arkitektfirma hjemme i Finland, samtidig som han gjesteforeleser ved Washington University og University of Illinois.

Han har skrevet et stort antall artikler og en rekke bøker om arkitektur, deriblant "The Architecture of Image – existensial space in cinema" fra 2007. En bok som i følge ham selv er skrevet av ”an architect who looks at films through the eyes of a designer interested in the mental ground of architecture,” og som viser de to kunstartenes mange fellestrekk. Film projiserer levende bilder av livet, mens arkitektur rammer inn vår tilværelse. Begge visualiserer de rom og tankesett på et bestemt tidspunkt, og definerer således begge ”det eksistensielle rom” – eller livet vi lever.

olep

Les fyldig artikkel om film og arkitektur på Cinematekets nettsider.

Relevante filmer på høstens program er Hitchcocks Repet, Tarkovskijs Nostalghia, Jacques Tatis Playtime, Kubricks Ondskapens hotell og Antonionis Yrke:Reporter.

Gratis for medlemmer av Cinemateket, andre kr. 50.

Billetter ved inngangen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.