Film

FILM: WORLD ON A WIRE DEL 1, REGI RAINER WERNER FASSBINDER

FASSBINDERS SCIENCE-FICTION-TRIP

Welt am Draht. Regi: Rainer Werner Fassbinder, Vest-Tyskland, 1974. Manus: Rainer Werner Fassbinder og Fritz Müller-Scherz, etter Daniel F. Galouyes roman "Simulacron-3". Foto: Michael Ballhaus og Ulrich Prinz. Musikk: Gottfried Hüngsberg. Medv: Klaus Löwitsch, Mascha Elm Rabben, Adrian Hoven, Ivan Desny, Günther Lamprecht m.fl. Tysk tale, engelske undertekster. DCP, farger, Del 1: 1 t 42 min. Del 2: 1 t 48 min.

World on a Wire
Dette er virkelig en sjelden sjanse. De norske cinematekene presenterer Rainer Werner Fassbinders fabulerende sci-fi tv-drama fra 1974 på stort lerret.

Tysk films wonderboy på syttitallet foregrep The Matrix og tanken om virtuelle virkeligheter med et kvart århundre i denne nå nyrestaurerte science fiction tv-produksjonen. Gjør deg klar for en helaften med Simulacron 1 som skaper Verden 2 der Verden 1 utprøver fremtiden i en virtuell kopi av seg selv, og der Verden 2 åpner for samme tanke i en Verden 3.

World on a Wire (som kan oversettes med "Verden i en tråd" eller "Verden på tråden") er en serie i to deler som Fassbinder laget for tv-stasjonen WDR. "En veldig vakker historie," sa han selv, "om en verden hvor man kan lage projeksjoner av mennesker ved hjelp av en datamaskin. Dette fører selvfølgelig til usikkerheten om hvorvidt man selv er en projeksjon, ettersom projeksjonene virker virkelige i en slik virtuell verden. Kanskje eksisterer vi egentlig i en virtuell verden i en større virkelighet? Slik bygger serien på en gammel filosofisk modell, som her får en viss horroreffekt."

"World on a Wire er en tv-serie som uten problemer kunne bli vist på lørdagskvelden på enhver underholdningskanal på TV," skriver den danske fassbinderspesialisten Christian Braad Thomsen. "Den er skinnende blank og effektivt fortalt, uten antydning til den steile og mer idiosynkratiske fortellerformen som Fassbinder ofte dyrker i sine spillefilmer."

Erlend Jonassen/NFI

Del 1 vises 15 nov kl. 18:00 + 16 nov kl. 18:00
Del 2 vises 15 nov kl. 20:00 + 16 nov kl. 20:00

Billetter
Kr 80 ordinær
kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.