Film

FILM: THE VISITOR, REGI SATYAJIT RAY, INDIA

Agantuk [The Stranger]. Regi: Satyajit Ray, India/Frankrike, 1991. Manus: Satyajit Ray. Foto: Barun Raha. Musikk: Satyajit Ray. Medv: Depankar De, Mamata Shankar, Utpal Dutt, Dhritiman Chatterjee m.fl. Bengali og engelsk tale, engelske undertekster. 35 mm, farger, 2 t.

The Visitor
Overklassekvinnen Anila mottar en dag et brev fra en mann som hevder han er hennes onkel som forsvant for 35 år siden. Litt etter dukker han opp på døren til hennes familie. Han forteller at han har brukt disse årene på å reise verden rundt, og snart underholder han familien med de mest fantastiske forellinger om hva han har opplevd på reisen.

Anilas lille gutt faller pladask for mannen, og kaller ham nesten umiddelbart for onkel. Også Anila selv opparbeider seg snart tiltro til ham, men hennes ektemann er skeptisk til den sjarmerende globetrotteren, og mener han kun er ute etter arven Anilas far etterlot seg. Ektemannen bestemmer seg for å sette ham på en rekke tester for å finne hans sanne identitet.

The Visitor ble Satyajit Rays siste film, og regnes av mange som en av hans aller beste. Det er imponerende sett i lys av at Ray var svært syk under innspillingen. Filmen er basert på en av hans egne noveller som han hadde skrevet flere år tidligere. Filmen hadde premiere i Venezia, der den tok hjem Fipresci-prisen.

olep

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemskap kr 100

Billetter selges ved inngangen

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.