Film

FILM: ROMAN HOLIDAY - MED AUDREY HEPBURN OG GREGORY PECK, REGI WILLIAM WYLER

Prinsesse på vift

Roman Holiday. Regi: William Wyler, USA, 1953. Manus: John Dighton og Ian McLellan Hunter, etter sistnevntes roman. Foto: Henri Alekan og Frank F. Planer. Musikk: Georges Auric. Medv: Audrey Hepburn, Gregori Peck, Eddie Albert, Hartley Power, Harcourt Williams m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 58 min.

Roman Holiday
Audrey Hepburn spiller Ann, en kronprinsesse fra et uspesifisert land. Hun er på en meget godt annonsert rundtur til flere Europeiske hovedsteder, Roma inkludert. En kveld blir hun overveldet av alle de anstrengende kravene som stilles til henne av offisielle plikter, og legen hennes gir henne noe beroligende sånn at hun skal få sove. Men i stedet sniker hun seg ut og forlater i all hemmelighet sitt lands ambassade og begir seg ut for å oppleve Roma på egen hånd.

De beroligende pillene hun har tatt begynner å virke der ute i Romas gater og hun legger seg ned for å hvile på en benk. Mens hun ligger der og sover kommer Joe Bradley – spilt av Gregory Peck – forbi og finner henne. Han er en amerikaner i eksil og jobber som reporter for Daily American i Roma. Han kjenner henne ikke igjen og forviklingene er i gang.

Ann opplever at ønsket om å leve et normalt liv ikke alltid er forenelig med å være kronprinsesse. Selv ikke der hun ikke blir gjenkjent, men kanskje det hjelper å møte sin "prins"?

Roman Holiday ble nominert til hele ti Oscars, og vant tre – deriblant fikk Audrey Hepburn en statuett for beste kvinnelige skuespiller i det som faktisk er hennes første hovedrolle.

NFK

Billetter
kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.