Film

FILM: PLAYTIME, REGI JACQUES TATI

Jacques Tatis lille, gigantiske mesterverk

Playtime. Regi: Jacques Tati, Frankrike/Italia, 1967. Manus: Jacques Tati, Jacques Legrange og Art Buchwald. Foto: Jean Badal og Andréas Winding. Musikk: James Campbell og Francis Lemarque. Medv: Jaqcues Tati, Barbara Dennek, Georges Montant, Henri Piccoli m.fl. Fransk tale, norske undertekster. 35 mm, farger, 2 t 6 min.

Playtime
Det er noe skrudd ambisiøst over dette prosjektet: Filmskaperen Jacques Tati skulle lage en – på papiret – liten film om den hengslete og en smule fremmedgjorte Monsieur Hulot. Filmen skulle i sin helhet foregå i en veldesignet skyskraper i glass og betong, der Hulot forviller seg inn i alskens moderne design og teknikk, og ikke har så lett for verken å takle omgivelsene eller forlate dem.

Da Tati fikk avslag på forespørselen om å få spille inn filmen på Charles de Gaulle-flyplassen, bygget han like godt en liten bydel i monumental glass- og betongdesign utenfor Paris. I dette Tativille ble bygningene plassert på et skinnesystem som gjorde at de kunne flyttes fra scene til scene.

Hvert bilde i filmen er både detaljrikt og fylt til randen av aktivitet, noe som har fått mange kritikere til å hevde at filmen ikke bare må ses flere ganger, men også fra ulike plasseringer i kinosalen. Resultatet har blitt en unik, latterlig morsom og latterlig dyr film om en klumsete fyr, spilt av Tati selv, som plundrer rundt i et moderne reisverk. På veien klarer han også å si noe vettugt om mennesket og dets forhold til sine omgivelser.

red

Billeter
Kr 80 ordinær
kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.