Film

FILM: BUY BYE BEAUTY, REGI PÅL HOLLENDER, SVERIGE

Svenska synden i Riga

Buy Bye Beauty. Regi: Pål Hollender, Sverige, 2001. Manus: Pål Hollender. Foto: Pål Hollender. Musikk: Engelsk, russisk og latvisk tale, engelske undertekster. DVcam, farger. Medv: Pål Hollender m.fl. 1 t, .

Buy Bye Beauty
Med Buy Bye Beauty ønsket Pål Hollender å sette søkelys på det store antall svenske menn som valfartet til Latvias hovedstad Riga for å kjøpe sex. På sin sedvanlige direkte stil intervjuer han flere prostituerte – intervjuer han har betalt ”full pris” for, med de ”rettigheter” det medfører. Han avslutter derfor intervjuene med de prostituerte ved å ha sex med dem. Samtidig retter han knusende kritikk mot den svenske dobbeltmoralen. Kvinnene tvinges ut i prostitusjon som en følge av at svensk næringsliv som investerer i landet holder lønningene ekstremt lave for å maksimalisere overskuddet.

Filmen skapte en diplomatisk krise mellom Latvia og Sverige. I det latviske parlamentet diskuterte man å gjøre Hollender uønsket i landet og den latviske regjering vurderte å gå til sak mot Hollender og TV3 som viste filmen. I tillegg fant man det problematisk at filmen var finansiert av den svenske staten gjennom Det svenske filminstuttet. Den latviske presidenten kalte filmen for "politisk propaganda" og statsministeren foreslo å bringe fimen inn for domstolen i Haag. Det kokte ned til at TV3 beklaget innholdet, og at Hollender selv har – til tross for flere personlige invitasjoner fra filmfestivaler, kinoer og andre kulturarrangører – valgt å ikke sette sine bein i landet igjen siden.

olep

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.