Film

BIFF: WILDERS - THE MOVIE

Europas farligste mann?

Han har foreslått å forby Koranen, blitt nektet adgang til Storbritannia samt ønsket å innføre en egen hijab-skatt i Nederland. Geert Wilders har med sin platinablonde manke blitt en av Nederlands mest kontroversielle politikere. I WILDERS: THE MOVIE forsøker dokumentarfilmskaperne Mags Gavan og Joost van der Valk gjennom motstandere og tilhengere å finne ut hva som har gjort ham, og hans parti Frihetspartiet, så populært. Hvem er egentlig denne mannen som til en hver tid er omringet av statlig betalt vakthold i frykt for attentat mot ham? Og hvorfor får han stadig større oppslutning i Nederland - et land som i de flestes øyne står for det motsatte av konservatisme?

Dokumentarfilmen ser også på Wilders' tilknytning til Israel, møter medlemmer av internasjonale anti-islamistiske nettverk som støtter ham og går konspirasjonsteorier om islams ambisjon om å ta over hele Europa nærmere etter i sømmene.

ORIGINALTITTEL Wilders: The Movie

LAND Nederland
ÅR 2010
SPILLETID 90 min

REGISSØR Joost van der Valk og Mags Gavan

SPRÅK Nederlandsk
UNDERTEKST Engelsk

Mags Gavan og Joost van der Valk er nederlandske dokumentarfilmskapere og produsenter, som sammen startet produksjonselskapet Red Rebel Films. De har jobbet sammen jevnlig de siste årene, sist med BAFTA-prisvinner SAVING AFRICA'S WITCH CHILDREN (2008) og CRIPS. STRAPPED AND STRONG (2009).

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.