Film

BIFF: WE WERE HERE

Pandemi i blomsterbyen

I WE WERE HERE fortelles historien om aids-epidemiens voldsomme utbrudd i homomiljøet i San Francisco. Da sykdommen kom til overflaten i 1981 hadde hiv allerede spredd seg i flere år og rukket å smitte nær halvparten av det homofile miljøet i byen. Den første tiden var naturlig nok preget av frykt og usikkerhet. Ingen visste nøyaktig hva sykdommen var, hvordan den smittet, eller hvem som kom til å bli det neste offeret. Medisiner fantes ikke, noe som førte til at tilsynelatende friske mennesker forvitret i løpet av et par uker.

Vi blir i filmen imidlertid også vitne til hvordan kampen mot epidemien mobiliserer og forener miljøet, og hvordan den etter hvert kommer under en form for kontroll. WE WERE HERE er en vemodig, men også oppløftende dokumentar om hvordan en seksualisert og sprudlende subkultur ble til et omsorgsfullt skjebnefellesskap.

ORIGINALTITTEL We Were Here

LAND USA
ÅR 2011
SPILLETID 90 min

REGISSØR David Weissman og Bill Weber
FOTOGRAF Marsha Kahm

SKUESPILLERE
Ed Wolf, Paul Boneberg, Daniel Goldstein, Guy Clark, Eileen Glutzer

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT David Weissman

David Weissman flyttet til San Francisco i 1975. Han har filmutdannelse fra City College i samme by. Han har gjentatte ganger tematisert hiv og aids i sine filmer. Weismann har bidratt på en rekke filmer av andre regissører, og undervist i film ved forskjellige utdanningsinstitusjoner.

Bill Weber har en fortid innenfor reklame og musikkvideo, og har de senere år bidratt på flere prisbelønte dokumentarer. Weber regisserte THE COCKETTES (2002) sammen med David Weismann, en dokumentar om en psykedelisk drag queen-trupp med samme navn.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.