Film

BIFF: SYV SKJØNNHETER

Bella bella, men kanskje litt i meste laget

I SYV SKJØNNHETER møter du Pasqualino, ubetalelig gestaltet av den eminente italienske skuespilleren Giancarlo Giannini. Pasqualino er en slags gjennomsnittsitaliener. De verdinormer samfunnet har innpodet ham, stiller han ingen spørsmål ved, han er knapt bevisst deres eksistens. Han har kvinnetekke, og kallenavnet "Settebellezze" - syv skjønnheter - refererer til de mange kvinner han omgir seg med. Når en annen lokal Don Juan nekter å gifte seg med en av Pasqualinos søstre etter å ha forført henne, er det Pasqulinos simple plikt å ta livet av gjerningsmannen for slik å vaske vekk den stygge pletten på familiens skjold. Det blir begynnelsen på en nedadgående spiral for vår helt som etter hvert taper den siste rest av verdighet.

Her veksler det fra tårer til latter, fra håp til tragedie, fra usannsynlig komedie til det rene Dantes helvete. Vår helt har havnet i den bunnløse avgrunn mellom de normer samfunnet har gitt ham og den virkelighet han prøver å realisere dem i. Lina Wertmüller har tydelig lært en hel masse av sin læremester Federico Fellini. Vi har sjelden sett en så svart komedie som dette, i kulisser en neppe kan assosiere med noe humoristisk, som for eksempel konsentrasjonsleire og fengsel. Det fungerer merkelig nok utrolig bra!ORIGINALTITTEL Pasqualino Settebellezze

LAND Italia
ÅR 1975
SPILLETID 115 min

REGISSØR Lina Wertmüller
MANUS Lina Wertmüller
FOTOGRAF Tonino Delli Colli

SKUESPILLERE
Giancarlo Giannini, Fernando Rey, Shirley Stoler

SPRÅK Italiensk, tysk
PRODUSENT Arrigo Colombo, Lina Wertmüller
PRODUKSJONSSELSKAP Medusa Produzione, Jadran Film
INT.SALG Warner Bros. Pictures (non-USA)

Lina Wertmüller

Lina Wertmüller er en italiensk skribent og regissør. Mange av filmene hennes bærer karakteristiske lange, verbtette titler. Filmene reflekterer i stor grad hennes politiske standpunkt og karakterene er ofte dedikerte anarkister, kommunister og/eller feminister. I 1976 ble hun den første kvinnen noensinne som ble nominert til en Academy Award for Directing med filmen SYV SKJØNNHETER.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.